Syntyjäni...

...olen turkulainen, Turun Nättinummesta. Nykyään asun Nummella. Nättärissä leikimme päivät pitkät laajoissa lähimetsissä. Se oli paras kasvuympäristö lapselle. Teini-ikäisenä katsoin, kun lapsuuden leikkimetsistä kaadettiin puolet talojen tieltä. 

Trauma mikä trauma - puolustan lasten oikeutta lähimetsiin joka käänteessä; lapsilta kun ei yleensä kysytä.

Koulussa sain turpaani ja kaikesta mahdollisesta tehtiin haukkumisen ja pilkan aihe. Tiedän, mitä kiusaaminen on, miten vaikeaa sitä vastaan on taistella, ja miten tärkeä on kuitenkin yrittää. Opettajalle tämä on katkera mutta tärkeä oppi.

2021 kuntavaalien alla kävi niin, että nousin nuorisovaalien äänikuninkaaksi! Iso juttu kaverille, joka ei ole koskaan voittanut mitään. Kiitos äänestäneille, motiivista riippumatta ) !!!

Olen asunut kahteen otteeseen myös Helsingissä. Kolmatta ei tule. #TurkuRulesOK

KOULUTUS

Hepokullan ja Rieskalähteen koulut.

Kastun lukio, ylioppilas 1997.

FM, Historian ja yhteiskuntaopin opettaja, erityisopettaja; Turun Yliopisto.

KURSSEJA

Opetushallinnon kurssi.

Reserviupseerikurssi 213.

Partiojohtajakurssi 1995.

HARRASTUKSET

Partio & lukeminen vuodesta 1985.

Roolipelit vuodesta 1987 ja nyt taas omien lasten kanssa.

Maanpuolustus vuodesta 1997.

Kuntavaaleissa, aluevaaleissa, eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa ehdolla: Valtuuston varajäsenyys, kaupunginhallituksen varajäsenyys ja konsernijaoston varsinainen jäsenyys. Seutuhallituksen varajäsenyys. Keskustan UTP:n jäsenyys. MTS:n (Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta) varajäsenyys. 

Tuhannet kiitokset äänestäjille - vaikuttaminen jatkuu; yhdessä. Olkaa yhteydessä. 


Sivun alareunassa kerron lyhyesti näkemykseni väestöpolitiikasta, sivistyspolitiikasta ja turvallisuuspolitiikasta. Neljäs olennainen ja strateginen aihe on #aluepolitiikka: vain toimimalla oikeudenmukaisesti, yhdessä, ja koko maan voimavarat huomioiden, voimme menestyä tulevissa koitoksissa. Ja niitä on kyllä tulossa, lisää ja pahempiakin.

Nou hätä - tästäkin selvitään.

Missio Turulle, Suomelle, Euroopalle ja maailmalle:

Suomen on johdettava Pohjoismaita, Pohjoismaitten Eurooppaa ja Euroopan maailmaa. This is the way.

#Turku

Suomen paras kaupunki

Turun on oltava Suomen paras kaupunki - turkulaisille. 

Turkua on rakennettava asukastoiveet huomioiden, ilman valtavia ylhäältä annettuja fantastisuuksia. On toimittava kohtuullisesti, avoimesti ja asukaslähtöisesti. 

#Lapset on huomioitava kaikessa päätöksenteossa. #Kiusaaminen on kitkettävä ja #lähimetsät pelastettava. Rakentaminen on saatava kontrolliin. 

#Ratikka on liian kallis Turulle. Lisäksi jäljet pelottavat - Logomon sillan ja Funikulaarin yhdistelmä ratikan hintaluokassa olisi hirvittävä katastrofi turkulaisille veronmaksajille ja peruspalveluille. 

Turun on huomioitava hankinnoissaan ympäristö- ja vastuullisuustekijät. Tämä on paitsi oikein, myös edukasta: nämä kriteerit ohjaavat hankintoja kotimaahan toivottoman hintakilpailun sijaan. Kauppatorin kiinalaiset päällyskivet ovat tästä karu esimerkki. Kriteerinä oli käytännössä vain hinta ja tulos oli tyly.

Turussa on myös otettava jatkossa kaikessa päätöksenteossa otettava huomioon #lapsivaikutukset. Suomi (ja Turku) on sitoutunut tähän kansainvälisin sopimuksin, mutta asia ei tahdo nousta esiin millään. KAIKKI lapsiin liittyvä päätöksenteko on tehtävä lapsivaikutukset huomioiden. Näin tekevät esim. Turun alueen seurakunnat - rakettitiedettä se ei ole.

#Suomi

Maailman paras maa

Suomen on oltava maailman paras maa - suomalaisille. Suomi on pieni ja syrjäinen maa, jonka menestystarina perustuu yhtenäisyyteen. 

Suomen neljä peruspilaria ovat #syntyvyys, #sivistys, #turvallisuus ja #alueellisuus. Jos nämä asiat hoidetaan, loput asiat hoitavat kyllä pääosin itsensä. Kaksi neljästä on hoidettu, mutta alhainen syntyvyys uhkaa Suomea: koko kestävyysvajeemme ydin on vuodesta 1947 alkaen heikosti hoidetussa väestöpolitiikassa ja heikkenevässä huoltosuhteessa. Lisäksi alueellinen epätasa-arvo etenee. Ei hyvä.

Suomi on enenevästi riippuvainen tuontityövoimasta ja maahanmuutosta - näin ei tarvitsisi olla. Silti harva puolue tai poliitikko puhuu tästä tulenarasta asiasta. Vielä harvempi tarjoaa ratkaisuja. Minulla niitä on. 

Maakuntien vahvistaminen on hyödyllistä. Varsinais-Suomessa osataan kyllä nähdä Helsinkiä paremmin, miten täällä kannattaa asiat hoitaa. Sote-uudistus demokraattisine perustoineen on paras tapa aloittaa tämä vahvistaminen. Tietenkin ytimessä on itse #sote; se, että hoitoon ja palveluihin pääsee helpommin, nopeammin ja paremmin - ja että kaikessa huomioidaan ehkäisevät toimet. Asioitten ehkäisy on paljon halvempaa ja inhimillisempää kuin asioitten hoitaminen.

Nyt, kun #Sote-päätös on tehty ja vaalitkin pidetty, on huolehdittava siitä, ettei ideologis-poliittista jarruttamista enää tapahdu, Turussakaan.

#EU ja #Maailma

Pelastusvene Maa

Maapallo on tällä hetkellä ihmiskunnan ainut koti. Pelastusvenevertaus antaa meille motiivin toimia oikein: jos vene vuotaa, menettää aironsa, tai jos veneessä on liikaa (tai liian vähän) porukkaa, tai jos porukka riitelee keskenään esimerkiksi ruuasta, vedestä tai tehtävistä, huonosti käy. Veneestä on pidettävä huolta.

Suomi ei voi soutaa koko maailman puolesta, mutta koulutettuna ja ketteränä maana voimme välillä neuvoa kipparia, ja autella eri tehtävissä. Ennen kaikkea meidän tulee auttaa matkustajia tulemaan toimeen keskenään. Jos pari isointa korstoa alkavat rähinöidä, koko vene saattaa kaatua. 

Tuoreehko hävittäjä-päätös on merkittävä ja otollinen, vaikka ei ilmainen, mutta Suomen on itse hallittava kohtaloaan.

Venäjän murhanhimoinen ja laiton hyökkäys Ukrainaan on muuttanut ja pyrkii muuttamaan Euroopan ja maailman turvallisuustasapainoa. Ainut oikea vastaus on täystyrmäys. Kansanmurhat on pysäytettävä (Ukrainassa ja muuallakin) ja Venäjälle on opetettava, mitä kansainvälinen laki ja järjestelmä merkitsevät. #NATO-päätöksemme on oikea; yhteistyössä on voimaa. 

Kaiken aikaa on Suomen pidettävä pää kylmänä, sydän lämpimänä ja ruuti kuivana. #turpo #EU #YK #ilmastonmuutos

© 2021 Perttu Helin | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita